App ons
Bel ons
Jos Bouw multimerken Specialist

Waarom de Ford Focus RS geen opvolger krijgt

Van de huidige Ford Focus komt geen krachtige RS-variant. Want hoe goed de vorige generatie Focus RS ook was, hij krijgt geen opvolger. En daar zijn twee hele duidelijke redenen voor.

Ford heeft officieel bevestigd dat de nieuwe Focus RS van de baan is. Nog voordat de coronacrisis losbarste was de Amerikaanse fabrikant al in de kosten aan het snijden, dus is het niet logisch om een duur project als de Focus RS op te starten. Helemaal niet als je bedenkt dat de verkoopcijfers van het performancemodel relatief laag zijn. Daarbij komen de strenge emissie-eisen van de Europese Unie. Vanaf 2021 moeten fabrikanten aan een gemiddelde CO2-uitstoot van 95 g/km zitten, op straffe van een boete. En een RS-model helpt daar natuurlijk niet bij.

Overigens is de nieuwe Ford Focus ST niet mals. Hij neemt de rol van Focus-topmodel over van de RS en doet dat met dezelfde 2,3-liter viercilinder turbomotor als de vorige RS, maar dan met iets minder kracht. Er staan 280 pk en 420 Nm tot de beschikking van de bestuurder; waarden die een sprint van stilstand naar 100 km/h in 5,7 seconden mogelijk maken. De topsnelheid van de Ford Focus ST ligt op een keurige 250 km/h. Wie heeft er wat dat betreft nog een Focus RS nodig?

AUTOEXCELLENT Jos Bouw bied aan een werkelijk prachtige Ford Focus ST met 252 Pk van bouwjaar 2017 met slechts 27.000 km in de prachtige kleur Deep Impact Blue.

Voor meer info bel ons via 033-2461035 of mail naar verkoop@josbouw.nl